OVA RASA PASA JE ODNELA ŽIVOT MNOGIMA: Smatra se NAJOPASNIJOM, vilica im se "ZAKLJUČAVA" pri ugrizu, zabranjen je..
Pitbul, Foto: Profimedia

morate znati

OVA RASA PASA JE ODNELA ŽIVOT MNOGIMA: Smatra se NAJOPASNIJOM, vilica im se "ZAKLJUČAVA" pri ugrizu, zabranjen je..

Mnogi ljudi se plaše pitbula, ali taj strah uglavnom proizlazi iz predrasuda i pogrešnog prikazivanja ove rase javnosti

Objavljeno:

Mnogi smatraju da su za lošu reputaciju pitbula krivi isključivo neodgovorni vlasnici. Danas ćemo otkriti istinu o pitbulovima i utvrditi da li su zaista najagresivnija rasa:

Pitbul je rasa koja "grize"

Ovo je mit. Prema rezultatima testa temperamenta iz 2012. godine, 86,8% pitbulova je prošlo testove socijalizacije, agresivnosti, stabilnosti i društvenosti. Za poređenje, 85,2% zlatnih retrivera i 80,1% škotskih ovčara imali su pozitivne rezultate tokom istraživanja.

Pitbul, Kuče, Pas
foto: Profimedia

Pitbulovi više napadaju od drugih rasa

Takođe je mit koji je "raskrinkala" Američka veterinarska asocijacija istraživanjima koja su potvrdila da ni jedna rasa ne napada učestalije od ostalih. Stepen agresivnosti isključivo zavisi od pojedinačnih sklonosti psa i njegovog vaspitanja.

Pitbulovima se "zaključava" vilica pri ugrizu

Prema rečima dr I. Ler Brisbina sa Univerziteta u Džordžiji, stručnjaka za obuku, ponašanje i anatomiju ove rase, nekoliko studija o strukturi lobanje i zuba pitbulova pokazalo je da se ne razlikuju ni po čemu od anatomije drugih rasa. Imaju potpuno normalnu strukturu vilice (kosti, zubi, mišići), pa nema razloga da se veruje da će se njima vilica "zaključati", dok nekom drugom psu neće.

BONUS VIDEO:

03:05

ISKUSNI DRESER OTKRIVA KAKO REAGOVATI KAD VAS PAS NAPADNE! Pripitomio AGRESIVNU dogu od 70 KG mišića koja je bila na CRNOJ LISTI

(Espreso / 24 sedam / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.